DOS Games Message Board
DOS Games Discussion
A message board to talk about DOS games, get help, and find old games.
Do NOT post warez or abandonware requests please
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
NEW! DOSGames.com has been massively upgraded to v2.0 with TONS of new features!
Check out the new design and dozens of new features including online play!


Help To Run Blair Witch 1 Rustin Parr On XP

 
Post new topic   Reply to topic    DOS Games Discussion Forum Index -> Get Games to Work
Author Message
GK123DIG
Newbie
Newbie


Offline
Joined: 08 Mar 2016
Posts: 1

PostPosted: Tue Mar 08, 2016 11:14 am     Post subject: Help To Run Blair Witch 1 Rustin Parr On XP Reply with quote

Hi all, I have just made an XP pc and a 98 se pc I can run Blair Witch 1 on the 98 pc but I cant on the XP pc. When I try it on the XP pc it says "windows XP is reporting -372.7mb of free swap disk space. Nocturne runs best with at least 200mb free. see readme.txt for more information." I have my virtual memory set to 2046 - 4092 so there is no swap space problems but since this is XP does anyone know where I can get a working XP patch as I remember they were around many years ago. I dont know if this will work but can someone tell me if the MicroSoft Application Compatibility Toolkit 3.0 for XP will work and how to use it? My system specs are:

CPU = Intel Pentium D @ 3.2 GHz
Mobo = intel desktop board
3D Card = Asus PCIe 512mb ATI Radeon HD 3400 Series
2 gig DDR2 800 MHz Ram x 1 stick
XP Pro Service Pack 3

Also what version of DirectX does Blair Witch use?
Back to top
MrFlibble
Demoniac Demo maniac
Demoniac Demo maniac


Offline
Joined: 05 Dec 2010
Posts: 2438

PostPosted: Tue Mar 08, 2016 11:26 am     Post subject: Re: Help To Run Blair Witch 1 Rustin Parr On XP Reply with quote

GK123DIG wrote:
I have my virtual memory set to 2046 - 4092 so there is no swap space problems

Try setting the swap file to a smaller size: the game might be too old to expect several GiB of virtual memory. Set it to something like 512 MiB or maybe even less, maybe around 384 MiB.
Back to top
Quadko
Darklander
Darklander


Offline
Joined: 24 Jun 2011
Posts: 2021

PostPosted: Tue Mar 08, 2016 3:04 pm     Post subject: Reply with quote

Quote:
Nocturne runs best with at least 200mb free.

That sounds more like a warning than an error; if the game won't run, I wonder if this error message is a tangent unrelated to the actual crash.

You might also try the tool DxWnd, which can help translate old DirectX games to work much better on modern DirectX/Windows.

Among other things it tries not to report "too much" freespace, memory, etc., and is a translation layer. I don't know if "swap space" is one of the ones it captures. It works great for many old games.

edit: Also, since the game apparently runs on the same engine as Nocturn, you might try some of the "fixes" to run Nocturn on XP or later, like at this link:
http://thespookhouse.deviantart.com/journal/How-To-Get-Nocturne-working-312184684
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DOS Games Discussion Forum Index -> Get Games to Work All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group and Ask an Expert
Also powered by Darren and the other admin and mods' hard work! ;)