DOS Games Message Board
DOS Games Discussion
A message board to talk about DOS games, get help, and find old games.
Do NOT post warez or abandonware requests please
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
NEW! DOSGames.com has been massively upgraded to v2.0 with TONS of new features!
Check out the new design and dozens of new features including online play!


Sim Tower problems [Vista]

 
Post new topic   Reply to topic    DOS Games Discussion Forum Index -> Get Games to Work
Author Message
Crazy H
Newbie
Newbie


Offline
Joined: 26 Aug 2010
Posts: 2

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 7:57 am     Post subject: Sim Tower problems [Vista] Reply with quote

Hey, i'm having pretty much the same problems. I'm on vista, i've been downloading old dos games i used to play from dosgamesonline.com and playing them with DOSBox. When i tried Sim Tower i got an error saying i need Windows to run it, i tried running the Setup.exe on its own, it opened, asked where i wanted to install to. As the installation starts a message comes up saying it cannot access one of the files (SIMTDEMO.EX_).

This happens everytime, I've got the game on disk as well I'll see if it works but i'd really like to have it in a folder with all the other old games. Hope this thread can find the answers Happy
Back to top
Crazy H
Newbie
Newbie


Offline
Joined: 26 Aug 2010
Posts: 2

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 8:08 am     Post subject: Reply with quote

It works perfectly from disk. So does this mean the files i downloaded are faulty? The fact that a couple of them, including the one that produces an error message have DEMO in their names causes slight concern, maybe guest has downloaded the game from the same website? Either way I'll be checking back here to see if you guys manage to find a way around this.
Back to top
dosraider
Admin
Admin


Offline
Joined: 15 Mar 2005
Posts: 9245
Location: ROTFLMAO in Belgium.

PostPosted: Thu Aug 26, 2010 8:32 am     Post subject: Reply with quote

Dosgamesonline only host the DEMO ... so yes, you get the demo ....

Better take a look @ Abandonia, they host the full game.
http://www.abandonia.com/en/games/341/

Next, in my opinion you best run the game in Dosbox 0.74+Win3x, runs flawless.
<- click

There are several reasons to run those ol'Wingames in Dosbox 0.74+Win3x, one of them is that those games will install all kind of completely obsolete DLL's in your /windows/system/ folder and a lot more crap in your C: drive, with dosbox you can run them ol'things in a complete safely manner without screwing something up in your modern OS's system files.

BTW runs also fine in VPC2007/MsDos-W3.x or VPC2007/W98SE but that's a bit more complicated then dosbox .....

There you'll find all that's needed (except W3.x of course ... but that's not hard to find ...) to set up a nice working Dosbox-W3.x.
http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=9405

And as you're on Vista you will encounter write restrictions.
To avoid those:
http://www.dosgames.com/forum/viewtopic.php?t=10437
Back to top
Emma_Chiara
Guest






PostPosted: Sun Apr 21, 2013 1:28 am     Post subject: Reply with quote

This game refuses to run in windows vista. I have it. I tried downloading it from Abandonia but it still won't work on Vista.
Back to top
dosraider
Admin
Admin


Offline
Joined: 15 Mar 2005
Posts: 9245
Location: ROTFLMAO in Belgium.

PostPosted: Sun Apr 21, 2013 2:20 am     Post subject: Reply with quote

Read previous post please, thx.
dosraider wrote:
Better take a look @ Abandonia, they host the full game.
http://www.abandonia.com/en/games/341/

Next, in my opinion you best run the game in Dosbox 0.74+Win3x, runs flawless.
<- click

There are several reasons to run those ol'Wingames in Dosbox 0.74+Win3x, one of them is that those games will install all kind of completely obsolete DLL's in your /windows/system/ folder and a lot more crap in your C: drive, with dosbox you can run them ol'things in a complete safely manner without screwing something up in your modern OS's system files.

BTW runs also fine in VPC2007/MsDos-W3.x or VPC2007/W98SE but that's a bit more complicated then dosbox .....

There you'll find all that's needed (except W3.x of course ... but that's not hard to find ...) to set up a nice working Dosbox-W3.x.
http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=9405

And as you're on Vista you will encounter write restrictions.
To avoid those:
http://www.dosgames.com/forum/viewtopic.php?t=10437


You need
Or dosbox + Win3
Or VPC 2007 +MsDos/Win3
Or VPC 2007/Win98SE
to run the game on Vista.

And now AB host the full dosbox 0.74/Win3 package.
http://www.abandonia.com/vbullet/showthread.php?t=27770
Read carefully the instructions how to proceed, do NOT extract win3 stuff into your own windows dir !!!!!!!!!!!
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DOS Games Discussion Forum Index -> Get Games to Work All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group and Ask an Expert
Also powered by Darren and the other admin and mods' hard work! ;)