DOS Games Message Board
DOS Games Discussion
A message board to talk about DOS games, get help, and find old games.
Do NOT post warez or abandonware requests please
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
NEW! DOSGames.com has been massively upgraded to v2.0 with TONS of new features!
Check out the new design and dozens of new features including online play!


The Internet

 
Post new topic   Reply to topic    DOS Games Discussion Forum Index -> Hardware

What type of internet connection are you using?
< 14.4 kbps
0%
 0%  [ 0 ]
14.4 - 28.8 kbps
14%
 14%  [ 3 ]
36.6 kbps
0%
 0%  [ 0 ]
56k to top MODEM
33%
 33%  [ 7 ]
DSL (Any Kind. aDSL, iDSL, etc.)
19%
 19%  [ 4 ]
Cabel
33%
 33%  [ 7 ]
Other (if there is one 0.o)
0%
 0%  [ 0 ]
Total Votes : 21

Author Message
Kazer0
Mercenary Dishwasher


Offline
Joined: 17 Sep 2002
Posts: 2704
Location: In an igloo with my pet penguin, eh?

PostPosted: Fri Jan 31, 2003 4:03 pm     Post subject: The Internet Reply with quote

What connection are you using. If you have more than one pc with the internet, use the one with the slower modem.
Back to top
486 player
Gaming Demi-god
Gaming Demi-god


Offline
Joined: 18 Sep 2002
Posts: 1185

PostPosted: Sat Feb 01, 2003 8:10 am     Post subject: Reply with quote

ISDN. Laughing
Back to top
Unknown_K
Way too much free time
Way too much free time


Offline
Joined: 01 Oct 2002
Posts: 559

PostPosted: Sat Feb 01, 2003 9:24 am     Post subject: Reply with quote

Cable modem for over 5 years
Back to top
Kazer0
Mercenary Dishwasher


Offline
Joined: 17 Sep 2002
Posts: 2704
Location: In an igloo with my pet penguin, eh?

PostPosted: Sat Feb 01, 2003 1:20 pm     Post subject: Reply with quote

I myself am using Bell Sympatico High Speed (Ha! tahts a laugh!) Edition DSL, which i believe is aDSL.
Back to top
johpower
Way too much free time
Way too much free time


Offline
Joined: 06 Jan 2003
Posts: 428
Location: Colorado North 40

PostPosted: Sun Mar 02, 2003 11:41 pm     Post subject: Zoltrix fan Reply with quote

I've had excellent luck with a Zoltrix 56k. Congratulatory At an auction 3 years ago I got a pile of modems. all unboxed without manuals. Being a tech, I separated the Winmodems (yuk) from the Hardware modems (yea). In the hardware pile I used obvious baud speed labels into separate piles. The final half dozen unknowns were cut again by chip date; dividing line 1996. The Zoltrix was traced out by looking up the 4 digit number in the corner and the Rockwell chip ID on Google. With a generic Rockwell driver I got the S codes to readout for the manufacturer. From there the Zoltrix sites gave me info. I found it had flash updatable code to V.90 and I did so. Been surfing at 45k-55k ever since. One problem.... it's ISA and resticts my momboard upgrades. It's survived lightning storms and cats discharging on the phone line. Be very unhappy to let this good old guy go someday.
Back to top
Da_Goat
Moderator
Moderator


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 2026
Location: Prescott, Arizona, USA, Earth, The Milky Way, The Universe, Nothing and Nowhere.

PostPosted: Sun Mar 02, 2003 11:50 pm     Post subject: Reply with quote

Cable. Spelled C-A-B-L-E. Notice how the 'L' comes before the 'E'.
Back to top
wardrich
"Some Troll"


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 3940
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon Mar 03, 2003 8:22 am     Post subject: Reply with quote

lol i saw that too. I have 56K but i'm trying to talk my mom into
(right now my mom spends about $16 Can a month for unlimited hours)

a)getting DSL or highspeed or enven cable
or
b)I call neXus (my ISP) and see if they allow webramps which brings me to...

C)... if they do, get my mom to buy one.
Back to top
Dogbreath
Admin
Admin


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 4627
Location: In the back of a jacked-up Ford.

PostPosted: Mon Mar 03, 2003 4:48 pm     Post subject: Reply with quote

DSL.

Hey, where is t1/t3 in that poll?
Back to top
Unknown_K
Way too much free time
Way too much free time


Offline
Joined: 01 Oct 2002
Posts: 559

PostPosted: Mon Mar 03, 2003 5:04 pm     Post subject: Reply with quote

Dogbreath wrote:
DSL.

Hey, where is t1/t3 in that poll?


Who has a T1/T3 industrial line connected in their house????? Isnt a T1 about $1000 a month?
Back to top
Dogbreath
Admin
Admin


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 4627
Location: In the back of a jacked-up Ford.

PostPosted: Mon Mar 03, 2003 5:13 pm     Post subject: Reply with quote

1,200$ I think. In anycase, not everyone here is connecting from their house. (Emmzee, for instance)
Back to top
Da_Goat
Moderator
Moderator


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 2026
Location: Prescott, Arizona, USA, Earth, The Milky Way, The Universe, Nothing and Nowhere.

PostPosted: Mon Mar 03, 2003 5:59 pm     Post subject: Reply with quote

Yeah, a lot of people are connecting through their college connection, which are T1 or T3.

By the way, there is an "other" option.
Back to top
Kazer0
Mercenary Dishwasher


Offline
Joined: 17 Sep 2002
Posts: 2704
Location: In an igloo with my pet penguin, eh?

PostPosted: Tue Mar 04, 2003 2:05 pm     Post subject: Reply with quote

I think that cabel is spelt that way in canada... not sure, thats how i spell it.
Back to top
Da_Goat
Moderator
Moderator


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 2026
Location: Prescott, Arizona, USA, Earth, The Milky Way, The Universe, Nothing and Nowhere.

PostPosted: Wed Mar 05, 2003 10:43 am     Post subject: Reply with quote

Well, wardrich lives in Canada and he also said it was spelled wrong.
Back to top
Oz
Way too much free time
Way too much free time


Offline
Joined: 15 Sep 2002
Posts: 581
Location: London, UK.

PostPosted: Wed Mar 05, 2003 11:17 am     Post subject: Reply with quote

i got cable. 128 k's of speed! i get pings of 20ms on counterstike now...
Back to top
Kazer0
Mercenary Dishwasher


Offline
Joined: 17 Sep 2002
Posts: 2704
Location: In an igloo with my pet penguin, eh?

PostPosted: Wed Mar 05, 2003 1:05 pm     Post subject: Reply with quote

my dsl sux on multiplayer games.... n e who, my dad took it away from me. After this semester is over, i might not be able to be here anymore. We shall see.
Back to top
computer_person
Member
Member


Offline
Joined: 14 Apr 2003
Posts: 26
Location: Wherever,but mostly on the Internet

PostPosted: Thu Apr 17, 2003 10:58 am     Post subject: My internet connection sucks! Reply with quote

On my good computer I have a 28.8 kbps external modem but its capable of 56kbps :Angry: On my sucky computer I have NO internet connection Meh
Back to top
adastalin
Newbie
Newbie


Offline
Joined: 14 Jul 2003
Posts: 4
Location: London

PostPosted: Mon Jul 14, 2003 8:11 pm     Post subject: Reply with quote

T1-T3 really should be listed. i use a T3 at dads office
Back to top
johpower
Way too much free time
Way too much free time


Offline
Joined: 06 Jan 2003
Posts: 428
Location: Colorado North 40

PostPosted: Sat Nov 15, 2003 6:28 pm     Post subject: Re: My internet connection sucks! Reply with quote

computer_person wrote:
On my good computer I have a 28.8 kbps external modem but its capable of 56kbps :Angry: On my sucky computer I have NO internet connection Meh


Some modems are flash updatable, esp the 28.8 and 33.6 models. First check the ROM date and get other info on that modem by going to (in Win95-ME, anyway) the My Computer\Control Panel\Modem and do the get info routine. The S-register readouts will help in determining if you have the latest dated update. BTW: the get info should tell the modem's/main chip true name. This can be important. Print/write the info and go on a driver/update safari. Usually Google can handle this with the name of your modem alone or with "driver" attached. Specifically I would check the manufacturer's site or a driver site like modemdrivers.com (etc) for the flash file. Download it and follow the info from the site or in the file on how to the update. It can usually be run in Windoze but a reboot is common. You can also open the modem case and look for the flash chip. It's a near bonified hint you can update the ROM code. Thusly, Gwasshoppa, shall you be able to up that baud rate for a big mantis smile. Wink

NOTE: that 56k result you have is likely from the max speed the computer talks to the modem alone (without the phone line being involved). Unplug the phone line and test the modem again. You will still get a com response. And then there's the posibility of lousy phone lines.....

What's the "sucky" PC's problem? No modem? No Windoze connection savy? No Windoze? Some one here can fix you up, somehow. Congratulatory

And remember, no one at this site has a sucky PC unless it's quite literally toast and propping open a door. Laughing
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DOS Games Discussion Forum Index -> Hardware All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group and Ask an Expert
Also powered by Darren and the other admin and mods' hard work! ;)