DOS Games Message Board
DOS Games Discussion
A message board to talk about DOS games, get help, and find old games.
Do NOT post warez or abandonware requests please
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
NEW! DOSGames.com has been massively upgraded to v2.0 with TONS of new features!
Check out the new design and dozens of new features including online play!


Realms of the Haunting - My graphics are on drugs

 
Post new topic   Reply to topic    DOS Games Discussion Forum Index -> Get Games to Work
Author Message
wardrich
"Some Troll"


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 3940
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue Nov 04, 2014 8:46 pm     Post subject: Realms of the Haunting - My graphics are on drugs Reply with quote



So here's the deal - I got this game on Steam, and it's basically pre-bundled and configured to work with Dosbox. The game kind of sucked, and a patch was released (unofficial patch? not sure). Anyway, apparently the patch also contained a hit of acid. Any idea how I can correct this? (Aside from reverting to the unpatched version)
Back to top
tienkhoanguyen
PSEUDOCODER


Offline
Joined: 05 Sep 2014
Posts: 2664
Location: Texas

PostPosted: Tue Nov 04, 2014 9:54 pm     Post subject: God, Cheese-its & Rice, is number one!hehe Reply with quote

Cheese-its & Rice!hehe

On the serious side, maybe you have a backup?
Back to top
Quadko
Darklander
Darklander


Offline
Joined: 24 Jun 2011
Posts: 2042

PostPosted: Tue Nov 04, 2014 10:21 pm     Post subject: Reply with quote

I've got similar graphics palette who-knows-what problem with the Steam version of Quake 1, especially in fullscreen. Restarting, switching graphics modes, etc., sometimes clears it, and sometimes it just starts clean and I don't mess with it.

Or it could be a new bug and there'll be another patch. Happy

Quick search doesn't turn up any know bug type discussions, and they even say it's a 100% software 3d engine, so no driver/directx funnyness.

Which version of dosbox does it ship with? Any chance updating or rolling back? It says it's supported as far back as .65: http://www.dosbox.com/comp_list.php?showID=1261&letter=R
Different dosbox settings, switch from S3 default vga chip emulation to another one? (I think theres a tseng chip, IIRC.)

Always a rare possibility a bit got flipped somewhere and a reinstall will fix it, but that hasn't worked for me in ages. Maybe now you have a licence, you're free to download another backup from somewhere to see if it has the same problem?

's all I got. Good luck bug hunting! Hope it clears up.

(or if they are on acid on that side of the screen, maybe a double inverse works and you're supposed to take some on this side of the monitor? Tbbbbbth!)
Back to top
wardrich
"Some Troll"


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 3940
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue Nov 04, 2014 10:41 pm     Post subject: Re: God, Cheese-its & Rice, is number one!hehe Reply with quote

tienkhoanguyen wrote:
Cheese-its & Rice!hehe

On the serious side, maybe you have a backup?


Yeah. I don't have any savegames, so I can just delete the game and re-download it from Steam, but then I also go back to the crappier controls.
Back to top
tienkhoanguyen
PSEUDOCODER


Offline
Joined: 05 Sep 2014
Posts: 2664
Location: Texas

PostPosted: Wed Nov 05, 2014 12:18 am     Post subject: God, Cheese-its & Rice, is number one!hehe Reply with quote

Cheese-its & Rice!hehe

I just noticed Quadko posted a link that showed the specs of the machine, and it turns out that DOSBox normally runs at 3000 cycles while the spec sets it extremely high at 15000. So maybe that is why your controls are not responsive? Just a thought to check out on your end since the person who tested it says they are using a GT graphics card as well. So extreme settings compared to your normal DOSBox defaults might have an effect/affect? Confuzzled
Back to top
wardrich
"Some Troll"


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 3940
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed Nov 05, 2014 12:20 am     Post subject: Reply with quote

I think the problem may be the patch. The game works like a charm prior to applying the patch. I think the patch is just bunk. I posted a response in the Steam forum for the game as well. We shall see if anybody can upload a better one.
Back to top
MrFlibble
Demoniac Demo maniac
Demoniac Demo maniac


Offline
Joined: 05 Dec 2010
Posts: 2478

PostPosted: Wed Nov 05, 2014 11:14 am     Post subject: Reply with quote

If the patch is unofficial, it would be logical to contact the author and ask them directly. Does it come with some kind of readme? Or was it auto-installed by Steam? What does it fix anyway?
Back to top
wardrich
"Some Troll"


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 3940
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed Nov 05, 2014 12:37 pm     Post subject: Reply with quote

Apparently there were three official versions of this game. 1 US version and 2 UK versions. Steam (and GOG) both install the older 1st UK version that is really limited in its options (no difficulty modes, no key binding options, no screen resolution options, etc). The patch was supposedly the 2nd UK version that implements all of these missing features. Unfortunately it's also bugging out my graphics. Other people had reported trouble with sound, but the sound was working okay for me.
Back to top
MrFlibble
Demoniac Demo maniac
Demoniac Demo maniac


Offline
Joined: 05 Dec 2010
Posts: 2478

PostPosted: Wed Nov 05, 2014 1:59 pm     Post subject: Reply with quote

Well an obvious possible cause for this could be the wrong palette I guess. Maybe the updated UK version used a different palette that is incompatible with game data files of the older version?
Back to top
tienkhoanguyen
PSEUDOCODER


Offline
Joined: 05 Sep 2014
Posts: 2664
Location: Texas

PostPosted: Wed Nov 05, 2014 2:15 pm     Post subject: God, Cheese-its & Rice, is number one!hehe Reply with quote

Cheese-its & Rice!hehe

I am ashamed to admit that I have been unfaithful to the board. I didn't want to go overboard so I decided to update my game elsewhere. So there may be updated versions of my game laying around.
Back to top
wardrich
"Some Troll"


Offline
Joined: 14 Sep 2002
Posts: 3940
Location: Ontario Canada

PostPosted: Thu Nov 06, 2014 1:32 am     Post subject: Reply with quote

Sorry Tienkhoanguyen, but your game is in another castle. This thread was about Realms of the Haunted. Laughing
Back to top
tienkhoanguyen
PSEUDOCODER


Offline
Joined: 05 Sep 2014
Posts: 2664
Location: Texas

PostPosted: Thu Nov 06, 2014 1:52 am     Post subject: God, Cheese-its & Rice, is number one!hehe Reply with quote

Cheese-its & Rice!hehe

wardrich wrote:
Sorry Tienkhoanguyen, but your game is in another castle. This thread was about Realms of the Haunted. Laughing


Laughing
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DOS Games Discussion Forum Index -> Get Games to Work All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group and Ask an Expert
Also powered by Darren and the other admin and mods' hard work! ;)