DOS Games Message Board
DOS Games Discussion
A message board to talk about DOS games, get help, and find old games.
Do NOT post warez or abandonware requests please
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 


Bo Jackson Baseball. [Win7]

 
Post new topic   Reply to topic    DOS Games Discussion Forum Index -> Get Games to Work
Author Message
ngs1022
Newbie
Newbie


Offline
Joined: 16 Dec 2012
Posts: 5

PostPosted: Sun Dec 16, 2012 6:11 pm     Post subject: Bo Jackson Baseball. [Win7] Reply with quote

OK I've been reading the past two days on how to get this game downloaded installed and going on with the game. Today I got the game to start...but when it goes past the opening screen when you have the option to select "exhibition" "League play" or "stats" I am only able to scroll through those three options using the up down left right keyboard arrows. I CANT select my choice by pushing ANY keyboard buttom.

YES I configured the buttons too before attempting to play. I went back and tried to RE-configure the buttons many times. But I can't get it figured out.

It asks for configuration of button 1,2,up down left right etc. and when I did that I chose "DONE" so it should have saved my preferences???? But its NOT

Using DOSbox .74 and yes I opened the note pad file and added to that file so that when DOSbox opens it goes to C:

Dont know what I"m NOT trying to do to fix this...any ideas people. This was a favorite game as a little kid and would love to play it.

Also should add I tried to config the keyboard AND a joystick to no avail
Back to top
dosraider
Admin
Admin


Offline
Joined: 15 Mar 2005
Posts: 9257
Location: ROTFLMAO in Belgium.

PostPosted: Sun Dec 16, 2012 9:57 pm     Post subject: Reply with quote

Gonna need some relevant and detailed info from you:

Original game? Downloaded? What do you have?
Did you install the game in dosbox?
Your OS?
Your dosbox mount lines? Detailed.(NOT I mounted C but detailed how you mount)
Your inputs to launch the game?Detailed.

THX.

[Edit]
Seems to have some problems with sound settings in dosbox 0.74.
Runs fine in dosbox 0.63, so try this one.
Back to top
ngs1022
Newbie
Newbie


Offline
Joined: 16 Dec 2012
Posts: 5

PostPosted: Mon Dec 17, 2012 12:59 am     Post subject: Reply with quote

Original game? Downloaded? What do you have? I downloaded it off the net yesterday (865kb compressed)
Followed these directions...

http://www.dosgames.com/forum/about13511.html


Did you install the game in dosbox? I installed dosbox .63 and don't know how to install it...there are 4 .exe files in my folder and i don't know which to use. I've tried all 4 and 'balle.exe' gets me to the home screen but that's it
Your OS? Windows 7
Your dosbox mount lines? Detailed.(NOT I mounted C but detailed how you mount) I followed the exact guidelines from your following thread...http://www.dosgames.com/forum/about13511.html


Your inputs to launch the game?Detailed. I don't know how to do this part either...help!!!!
Back to top
ngs1022
Newbie
Newbie


Offline
Joined: 16 Dec 2012
Posts: 5

PostPosted: Mon Dec 17, 2012 1:07 am     Post subject: Reply with quote

http://www.dosbox.com/wiki/File:Dosbox2.jpg

I tried to mount this way also
Back to top
dosraider
Admin
Admin


Offline
Joined: 15 Mar 2005
Posts: 9257
Location: ROTFLMAO in Belgium.

PostPosted: Mon Dec 17, 2012 1:14 am     Post subject: Reply with quote

First of all: why don't you ask where you downed the game? There are several versions floating around the net with each their own specs how to install/run, you can hardly expect me to hunt down everyone of them .......

Ah well, gonna give it a try to help you anyway ....

Let see, I ask:
dosraider wrote:

Your dosbox mount lines? Detailed.(NOT I mounted C but detailed how you mount)

....and I get:
ngs1022 wrote:

http://www.dosgames.com/forum/about13511.html
[/b] I followed the exact guidelines from your following thread...http://www.dosgames.com/forum/about13511.html


Now yeah friend, if you can't be bothered to type your mount lines, I can't help you .....
I didn't ask you to link me to a topic I wrote myself, but your detailed mount lines and inputs in dosbox.

You can get dosbox 0.63 from http://sourceforge.net/projects/dosbox/files/dosbox/
Follow the Win7 howto to install correctly.

BTW , Win7 32b or 64b? Not the same ......

[Edit]
Just saw you posted a pic, your mount is WRONG for Win7, follow at least the Win7 tutorial please. You did NOT followed the howto.
Back to top
ngs1022
Newbie
Newbie


Offline
Joined: 16 Dec 2012
Posts: 5

PostPosted: Mon Dec 17, 2012 4:14 pm     Post subject: Reply with quote

Sorry for not specifying more info for you...

I have Windows 7 64bit

What are "mount lines", what does that mean I'm unfamiliar with that term.

I followed the Windows 7 tutorial you wrote and you say that is wrong for me? So what tutorial am I supposed to follow for Windows 7 64 bit?

I downloaded DosBox .63 already and have tried to install game following tutorials on this site exactly with no success

I downloaded this game from http:// not allowed, read the rules
Back to top
dosraider
Admin
Admin


Offline
Joined: 15 Mar 2005
Posts: 9257
Location: ROTFLMAO in Belgium.

PostPosted: Mon Dec 17, 2012 10:11 pm     Post subject: Reply with quote

*sigh* Your link is NOT allowed, please don't link to warez sites, read at least the rules before posting, THX.

Mount line in the pic you posted is pointing to c:\oldgames, not suited for Win7, and it is certainly not posted like this in the Win7 howto.

Again, read and apply this:
http://www.dosgames.com/forum/viewtopic.php?t=13511

Once done, come back andyour mount line, detailed please.
*mount line: what you use to mount virtual drives in dosbox,*

[Edit]
Tried the game from the (ILLEGAL !!!) site you linked.
Game runs without problem in Win7 - dosbox 0.74


My only problem is that being an European I don't have any idea what that game is about neither what to do .... but managed to play it for some time anyway .... scored some 'ins' and 'outs' , whatever that means, no idea ....LMAO.
Back to top
ngs1022
Newbie
Newbie


Offline
Joined: 16 Dec 2012
Posts: 5

PostPosted: Wed Dec 19, 2012 1:06 pm     Post subject: Reply with quote

OK I'm starting over fresh and am going to do only what you say. The first time I posted i had been following some guys youtube video on how to install a game...not working for me so here i am. I have that warez (sorry) bo jackson game file located in c:\users\Heidi\oldgamesand I just downloaded and installed dosbox .74 on Win 7 64bit. I haven't opened DOSbox yet after install. So I have the game file where its supposed to be and have dosbox installed on harddrive but have not done anything else. Don't I have to do mount c c:\ or something first???


Mount lines NEED to be added to the notepad are:
mount c "c:\users\Heidi\oldgames"
c:
Back to top
dosraider
Admin
Admin


Offline
Joined: 15 Mar 2005
Posts: 9257
Location: ROTFLMAO in Belgium.

PostPosted: Wed Dec 19, 2012 10:31 pm     Post subject: Reply with quote

ngs1022 wrote:
Don't I have to do mount c c:\ or something first???

No, absolutely not, just follow the instructions of the Win7 howto.
ngs1022 wrote:
Mount lines NEED to be added to the notepad are:
mount c "c:\users\Heidi\oldgames"
c:

Lines to be added in dosbox config file are for you:

mount c "c:\users\Heidi\oldgames"
c:


That's all, when you start dosbox your virtual C: should be mounted automagically and your prompt (that's the drive letter you see in dosbox) should be C:\>

Now to get that game running, we're still in Windows here:
Unzip all files (should be some 21 of them) into
c:\users\Heidi\oldgames\bo\

Run dosbox and input:

cycles max
cd bo
balle


That's it, game runs with internal speaker sound (should be possible to get Adlib or Tandy but I don't have time enough for the moment to try things out)
Keys are:
Enter
Insert
and NUMPAD keys (disable numlock)

Optional:
Game looks horrific full screen on a large wide screen monitor, so best keep it windowed.
To get an acceptable playfield width go back into config file, look under header [SDL] and alter to something like this:

fullscreen=false
fulldouble=false
fullresolution=original
windowresolution=1024x768
output=ddraw
autolock=true
sensitivity=100
waitonerror=true
priority=higher,normal
mapperfile=mapper-0.74.map
usescancodes=true


Dosbox shutdown/restart needed of course.
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DOS Games Discussion Forum Index -> Get Games to Work All times are GMT - 5 Hours
Page 1 of 1

 
Free Windows games


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group and Ask an Expert
Also powered by Darren and the other admin and mods' hard work! ;)